Popis produktu
Kouzlo domácí pasty z čerstvého zázvoru a česneku jsem objevila před mnoha lety díky přátelství s rodilou indkou a vynikající kuchařkou, která podobně jako já vařila hodně, ráda a výhradně z čerstvých surovin. Jedná se o jedinečnou ingredienci nepostradatelnou hlavně pro přípravu pokrmů vonících orientem, ale její možnosti využití jsou široké. Můžeme jí přidat do teplých vegetariánských i nevegetariánských pokrmů, omáček, marinád i polévek.
Česnek i zázvor mají samy o sobě výraznou chuť, ale společně se báječně doplňují a výsledkem je jemná nenápadná chuť obou, kterou většinou ocení i ti, kteří ani jednomu z nich moc nefandí. Pokud se jedná o různé omáčky je ideální přidat menší množství (pokud vaříme pro 4 soby stačí 1 vrchovatá čajová lžička) k cibulce a mírně ji osmahnout, těsně před tím, než přidáme další ingredience. Do polévek jako je bramboračka nebo česnečka stačí místo stroužků česneku přidat menší množství pasty a povařit. V případě marinád promíchat s olejem, kořením nebo bylinkami a naložit do ní maso, nebo jen promíchat se zeleninou, kterou budeme péct nebo grilovat. Bramborákům dá jemnou, nenápadnou chuť i vůni česneku a lehkou pikantnost zázvoru.
Přidáváme ji do směsi zeleniny, pro naše pomazánky. Vyrábíme si jí sami a proto jsme se rozhodli vyzkoušet zařadit jí do naší nabídky a potěšit každého komu učarovala podobně jako nám. Její domácí výroba zabere kvůli pracnosti loupání česneku a zázvoru poměrně dost času, ale výsledek stojí za to.
Cena odpovídá tomu, že pastu vyrábíme ručně z bio zázvoru a bio česneku.
složení: čerstvý česnek*, čerstvý zázvor*, slunečnicový olej*, mořská sůl* *z ekologického zemědělství
skladování: v chladu při teplotě do +5°C. Po otevření uchovávejte v lednici a spotřebujte do 30-ti dnů.
trvanlivost: 3 měsíce